top of page
תמונת הסופר/תסיון ויצמן

עיצוב אקלקטי לבית

עודכן: 12 ביוני 2023


לכל אחד ואחת מהאדריכלים ומעצבי הפנים ישנו סגנון תכנון/עיצוב אהוב יותר מהשאר. כמובן שאדריכל או מעצב פנים אמורים לדעת כיצד לתכנן ולעצב בכל סגנון אותו ירצה הלקוח כמו מודרני, תעשייתי, כפרי וכו', אך לעומתם, ישנם אלו שמתמחים בסגנון עיצובי מסוים ואינם מוכנים לתכנן או לעצב בסגנון שאינו התמחותם.


אמנם כאדריכלית, אני מתכננת ומעצבת בכל סגנון מבוקש באופן מושלם ובמחויבות מלאה, אך למען הגילוי הנאות, אהבתי העיקרית נוטה לסגנון העיצוב האקלקטי, איתו אפשר לפרוץ גבולות ומוסכמות, "למרוד" בכל מה שבטוח ומוכר ולהגיע עד לקצה. עיצוב פנים אקלקטי נחשב לאהוב מאד בקרב הבונים / המשפצים בארץ, הוא מביע את אורח חייהם של בני המשפחה המתגוררים בבית באופן מקורי וייחודי ולעולם אינו נמאס.

 

אז מהו עיצוב אקלקטי לבית?


פירושה של "אקלקטיות" הוא לקוטיות. מדובר למעשה באוספים של תרבויות / סגנונות / חפצים, המשולבים יחדיו ויוצרים סגנון חדש וייחודי. ניתן לומר כי עיצוב אקלקטי הוא ערבוב של כמה סגנונות עיצוב שונים, כמו וינטג', מודרני, שאבי שיק, קלאסי, ארט דקו ועוד, המביאים ומביעים את טעמו האישי וסיפור חייו של הלקוח, כאשר המפתח לשילוב מוצלח של כל אלו הוא איזון והרמוניה.


מקורו של הסגנון הייחודי הולך אחורנית למאה ה - 19 כאשר מעצבים ואדריכלים החלו לנסות לערבב ולהתאים חלקים שונים מסגנונות היסטוריים שונים כמו גותי, רנסנס, בארוק וכו', באופן ישיר ואותנטי. כיום, עם התפתחות האינטרנט והרשתות החברתיות, אין צורך לטייל בעולם על מנת להתחבר לסגנון האקלקטי, אלא מספיק לשוטט בין תמונות ואתרים שונים ופשוט להתאהב. העיצוב האקלקטי נחשב היום לסגנון עיצובי העומד בפני עצמו, המאפשר לנו להביע את עצמנו באופן הרמוני ומקורי.

 

וכעת השאלה המתבקשת היא כיצד מעצבים בסגנון אקלקטי?


כדי להכניס את העיצוב האקלקטי לבית שלנו, חשוב לתכנן לפרטים את העיצוב הכולל ע"י בחינת הפונקציות השונות, הרהיטים והפריטים הדרושים בבית (או אם ישנם רהיטים אותם מעוניינים להשאיר), בחירת מיקומים ואופן העמדתם בחללים השונים, תוך בחירת פלטת צבעים לכל חלל. עיצוב אקלקטי נכון שומר על הרמוניה אסתטית אותה מקבלים באמצעות הקפדה על האלמנטים הנבחרים היוצרים מראה הרמוני מגובש וזורם.

 
הנה כמה טיפים שיכולו לסייע לכם לעצב את הבית שלכם בסגנון אקלקטי
  • צבעים ותבליטים: בחרו צבעים עשירים ומיוחדים לקירות הבית. אפשר להשתמש גם בטקסטיל מודפס או בטפטים מיוחדים. ניתן להשתמש במסגרות מוזהבות או צבעוניות כדי לתת לחלל מראה אקלקטי.

  • רהיטים מעורבים: בחרו ברהיטים של מגוון סגנונות ותקופות. לדוגמה, ספה בסגנון וינטאג' יכולה להיות מרובעת עם כריות צבעוניות בסגנון בוהו, ולצידה שולחן עץ מודרני. השלמת הרהיטים תיתן את ה"טון" הסופי לאסתטיקה העיקרית של הבית שלכם.

  • תקרה ותאורה: השתמשו בתאורה מרכזית מרשימה, והוסיפו תאורה מוסתרת או מנורות מעוצבות על מנת להביא אווירה מיוחדת לחלל.

  • אמנות ואביזרים: שימו דגש על יצירות אמנות מגוונות ואביזרים מעניינים. תלו ציורים, פסלים או תמונות מגוונות על הקירות. בחרו אביזרים כמו כריות מעוצבות, שעונים ידניים, ריהוט ומכשירים עתיקים ומסגרות תמונות מיוחדות. האביזרים המיוחדים ישדרגו את העיצוב ויתרמו למראה האקלקטי הכולל מגוון סגנונות ורעיונות.

  • תוספות טקסטיל: השתמשו בכריות, רקמות ושמיכות, בצבעים ובצורות שונות על הספות, המיטות והכיסאות. בחרו בשטיח עם דוגמאות מסוגים שונים או רקמה מיוחדת. השילוב בין הטקסטיל לעיצוב הכללי ייתן מראה עשיר ואורגני לחלל.

  • צמחים וצמחייה: השתמש בצמחים וצמחייה כדי להוסיף רעננות ואווירה טבעית לחלל. בחרו בצמחים שונים בגדלים, צורות ומבנים שונים. ניתן להציג אותם על מדפים מגוונים, כמו תערובת של צמחייה תלויה, צמחים גדולים על ספסלים, או צמחייה קטנה ומקסימה על שולחנות או מדפים קטנים. הצמחים יכולים להיות בכל סגנון, מצמחים טרופיים עד קקטוסים מדבריים.


העיצוב האקלקטי נחשב קליל וכייפי, אך באותה הנשימה מהווה אתגר ביצועי שלא כל אחד יכול לבצע בעצמו. לכן, כדי לעצב בית אקלקטי בצורה אפקטיבית ונכונה, כדאי ומומלץ לאתר אדריכל / מעצב פנים שיודע כיצד למצוא את האיזון המושלם בין טקסטורות, צבעים ודפוסים שונים לבין האווירה הנעימה והמזמינה אותה מבקשים לקבל.

 

לסיכום

הן כאדריכלית והן כמעצבת פנים אני מחוברת באופן אישי לעיצוב אקלקטי המסמל מבחינתי אסתטיקה עיצובית בהתגלמותה. מהצד יכול להיראות כאילו עיצוב אקלקטי הוא עמוס, מבולגן, דחוס, אך האמת רחוקה מאד מכך שכן, דווקא מתוך אופיו ה"מעורבב" מדובר בסגנון חכם במיוחד, המשלב פריצת גבולות יחד עם איזון והרמוניה היוצרים שפה חדשה ייחודית ומקורית.


כאשר אני נפגשת עם לקוח חדש לתכנון ביתו, אנו מעלים על הכתב את כל הדרישות, הרצונות וגם את החלומות ויחד עם אלו עולה הדרישה למקוריות וביטוי עצמי וכאן אני נוהגת להציע את האקלקטיות, שכן היא מהווה סגנון מושלם למי שרוצה להוסיף טאצ' ייחודי משלו לעיצוב הבית.

 

אקלקטיות היא יצירה ללא חוקים, כזו שיודעת לאזן ניגודיות. בדיוק כפי שבחיים אין סטים זהים, אין אחידות ושלמות, כך האקלקטי משלב את הרהיטים, החפצים והצבעים ומאזן בניהם. זהו לא "בלאגן" אלא עיצוב חכם שמראה על תעוזה וחדשנות אחרת, מהבטן ובעיקר כזו שאין לאף אחד אחר.

התחברתם? מרגיש לכם מתאים?

מזמינה אתכם לבוא הביתה ולתכנן יחד את הבית האקלקטי שלכם.


להתראות,

סיון ויצמן.

S.V ARCHITECTURE / DESIGN / 3D

www.sivanarc.com


S.V ARCHITECTURE/DESIGN/3D








פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page