top of page

לפני תחילת הבנייה - חשוב לדעת! / סיון ויצמן - סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים

בניית בית הוא פרויקט בפני עצמו והוא אחד הפרויקטים החשובים שתחוו במהלך חייכם. לכן החלטתי קצת לפשט את העניין ולכתוב כמה נקודות שחשוב לשים עליהן דגש.


בניית בית בצורה עצמאית דורשת השקעה רצינית המחייבת זהירות ומחשבה מוקפדת לגבי כל הפרטים. בין אם מדובר בפרויקט גדול או קטן. התהליך הוא מורכב בשני המצבים ולעיתים גם ארוך ולכן גם מצריך סבלנות.


הרבה אנשים כשאני שואלת אותם על חוויית הבנייה של ביתם הם נזכרים בחוויה לא נעימה כלל. כדי להגיע לתוצאות מוצלחות חשוב לייצר תכנית אדריכלית מסודרת ומוקפדת המתחשבת בכל הפרמטרים ככל שיהיה ניתן לחשוב עליהם מראש. הכל כמובן מתחיל בתכנית האדריכלית ותהליך הבנייה, הניהול ובבחירת אנשי מקצוע איכותיים הנכונים לך.


זה מאד מרגש לראות איך השלד נבנה ואט אט נוספות לו עוד שכבות ועוד שכבות. רק כשאתה בתהליך עצמו אתה מבין כמה הוא מורכב וכמה אנשי מקצוע מעורבים בכל הדבר הזה שעומד להקרות הבית שלך. גם אני בתור מתכננת, מתרגשת כל פעם מחדש לראות איך החזון הופך למציאות.


בנייה עצמית/עצמאית מה זה בכלל? ובכן, אז החלטתם שאתם הולכים על זה ובונים את בית חלומותיכם. זאת אומרת שהחלטתם על בנייה עצמאית. כלומר לתכנן עם אדריכל שאתם תבחרו, ותבנו עם קבלן שאתם תבחרו וכדומה. בעצם כל ההחלטות האלה מתבצעות על ידכם.

לעומת קניית נכס חדש מקבלן/יזם, שהוא בעצם ייצר כבר כמה מודלים מראש שמהם הוא נותן לכם לבחור. לעיתים גם ניתן לבצע שינויים קלים במסגרת שהוא הכתיב לכם. הוא גם כבר בחר את החומרים כמו סוג הריצוף, דלתות וכדומה, כמובן שמכל פרמטר יש גם כמה צבעים ואולי גם כמה סוגים שמהם ניתן לבחור.


אני תמיד טוענת לשתי השיטות האלו יש כמובן את החסרונות ואת היתרונות. זה תלוי באופי שלך, בזמן שלך, ובתקציב שלך. כל אחד צריך להבין מול מה הוא עומד אחרי הידע שהוא רכש ולהחליט מה מתאים לו.


אז כרגע החלטתם שאתם הולכים על בנייה עצמית, אבל אין לכם שום ידע, מה עושים?


איך בונים תקציב לבניית בית פרטי? פרויקט בניית בית הוא דבר מורכב ולא פשוט מבחינה כלכלית. מעבודתי אני רואה לא מעט, פערים גדולים בין הרצון והחלום ליכולת הכלכלית שמוקצבת.

ובכן, אין מה לעשות לא כולנו נולדנו עשירים ולשם בניית תקציב נכון צריך להחליט על סדר עדיפויות מאד ברור. אתם בעצם אחראים על כל ההחלטות שצריכות להתקבל ולכן צריך לנהל את התקציב בצורה חכמה וידועה מראש ככל האפשר, כי התקציב מתחלק בין הרבה קבלני משנה שונים ומגוונים שצריך לקחת כל אחד מהם בחשבון.


חשוב מאד ליידע מראש את האדריכל לגבי התקציב שבו תהיו מסוגלים לעמוד. בנוסף מומלץ להוסיף לתקציב כ- 20% להוצאות בלתי צפויות.


מבחינה תקציבית בגלל העובדה שאתם בונים את הבית שלכם בצורה עצמאית, המעורבות עם רשויות לעיתים יכולה להאריך את זמן הפרויקט בלשון המעטה. לעיתים אנשים מקלים ראש ואמרים "לא נורא אני רק סוגר פה את החלון" או "אני רק מוסיף דלת שם", אחרי שכבר הגישו את התכניות לאישור. הם אינם מודעים לעובדה שכל שינוי חיצוני קטן במבנה עלול לגרור אחריו הוצאות כספיות מיותרות ועיכובים נוספים למועד כניסתם לבית. כל עיכוב בסופו של דבר מתורגם לכסף. לכן מאד חשוב להיות בטוחים בתכנית ולתכנן גם מתוך מחשבה לעתיד, בכדי להקפיד ולהיצמד לתכניות ולא להיגרר למהלכים נוספים כמו שינוי תכנית וכדומה שיגררו אחריכם הוצאות נוספות. (בפוסטים הבאים מבטיחה לפרט יותר על החלק התקציבי).


איך לבחור קבלן הנכון בשבילנו? בבחירת קבלן אל תנסו לחסוך וללכת רק לכיון הזול ביותר. לרוב איכות נמדדת גם בכסף. הדבר הכי נכון זה לקבל כמה הצעות מקבלנים אחרי שהלכתם להתרשם ולראות בתים אחרים שהם בנו בסביבה ולדבר גם עם בעלי הנכס על ההתקשרות שלהם עם אותו קבלן.


חשוב מאד שתהיה גם כימיה טובה עם הקבלן שלכם. הייתי ממליצה להתייעץ גם עם האדריכל שלך. האם יש לו קבלן מסוים שהוא עובד אתו והוא יכול להמליץ לך עליו, לאדריכל שמעריך את עצמו יש את הרצון הכי טהור לשמור על הרמה והאיכות של הבית שלך, כי הבית שלך מייצג גם אותו.


בבחירת הקבלן ישנם שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון. אחד הדברים הלא פחות חשובים הם לא לעבוד עם קבלן שאין לו "אוויר כלכלי", כלומר קבלן שמצריך אתכם לשלם לו מראש לפני כל שלב בתהליך הבנייה. זאת טעות נפוצה אצל הרבה אנשים, זה נכון גם לגבי כל קבלני המשנה שמעורבים בפרויקט. זה ימנע ממכם הרבה חרדות ובעיות בהמשך הדרך.


איך בונים לוח זמנים נכון? חשוב מאד לתכנן לוח זמנים מוקפד וברור. לחלק את הבניה לשלבי מקצועות המשנה. לתקציב יש משמעות חזקה ביחס ללוחות הזמנים ורצוי לתמחר כל שלב ושלב בנפרד ולבדוק האם אנחנו מסוגלים לעמוד בו. כמובן שאם האדריכל שלכם נגיש תמיד תוכלו להיעזר גם בו בנושא שלבי הביצוע.


חשוב לקבל את ההחלטות הנכונות. למשל, במידה וחרגנו בשלב מסוים רצוי מאד כדי להישאר במסגרת התקציב, לקצץ בשלב אחר, בו ניתן אולי להתפשר על משהו אחר. סדר עדיפויות ברור זה אלמנט חשוב במקבלת ההחלטות שלנו. רצוי מאד לקחת גם כאן טווחי זמנים רחבים למקרים בלתי צפויים. למשל, אם במידה וקבעתם לעבור לבית ביעד מסוים והיעד מתעכב מכל סיבה שלא תהיה, גורר אתכם להוצאות לא צפויות שלא חשבתם עליהם מראש.


מפקח או לא? העסקת מפקח בניה מומלצת במידה והחלטתם לבנות בצורה עצמאית. ואם אתם עדיין שוקלים זאת כדאי שתשאלו את עצמכם את השאלות הבאות - האם יש לי זמן, האם יש לי ידע בבניה, האם יש לי ניסיון לנהל פרויקט כזה?


אם עניתם לכל שלושת השאלות האלה לא, נראה לי שההחלטה החשובה הבאה שלכם היא מציאת איש מקצוע איכותי שירכז לכם את כל העסק. זה בעצם תפקידו של מפקח הבנייה. אם עניתם על חלק מהשאלות כן ועל חלק לא, עדיין הייתי ממליצה להיעזר במישהו בעל ניסיון בתחום, כי בטוח יש דברים שלא חשבתם עליהם לעומת איש מקצוע עם ידע וניסיון בתחום.


אז מה הוא תפקיד מפקח הבנייה בעצם? – תפקידיו רבים ומגוונים והוא בעצם אחראי על הניהול המעמיק של הפרויקט. זה כולל תיאום ביצוע הבניה מול קבלן הבניה, בדיקת עבודתם של קבלני המשנה, כמו חשמל, אינסטלציה וכדומה ואשור העסקתם.


דואג לפקח על טיב העבודה ומידת איכותה, דואג לפקח גם על טיב החומרים בהם נעשה שימוש. בנוסף, מנהל המפקח יומן עבודה מסודר, הכולל רישום כל המתרחש במסגרת תהליך הבניה.


הוא עוקב אחר התקדמות וביצוע הבניה והתאמתו ללוח הזמנים שנקבע וכן לאורך כל הדרך, מדווח למזמין את שירותיו, על התקדמות ביצוע הבניה, התקציב והבעיות השונות שהתעוררו. מפקח בניה, ממש כשמו, דואג לפיקוח מלא על פרויקט הבניה.

כמובן שזהו התיאור המקצועי של מה שהוא אמור לעשות בשטח. אבל בשוק קיימים המון מפקחים שמבצעים בצורה חלקית את תפקידם. לכן חשוב לתאם ציפיות בינכם לבין המפקח.


אתם כמובן מוזמנים לשאול כאן שאלות ואשמח לענות.

כנסו לדף הפייסבוק שלי לעדכונים נוספים לבניית בית פרטי.

סיון ויצמן - סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים

#מחפשיםאדריכל #חיפושאדריכל #אדריכלפרדסחנה #אדריכלבגלילסיוןויצמן #בנייהעצמאית #בנייהעצמית #בנייתביתפרטי #וילה #דבריםשצריךלדעת #אדריכלות #אדריכל #עיצובפנים #מעצבפנים #אדריכלבצפון #אדריכלבמרכז #בתייוקרה #תכנון #פרויקט #עיצוב #תקציב #איךלבחורקבלן #מפקחבנייה #בנייתלוחותזמנים

פוסטים אחרונים

עדיין לא פורסמו פוסטים בשפה זו
Once posts are published, you’ll see them here.

ארכיון

עקבו אחרינו

  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
אין עדיין תגים.

חיפוש לפי תג

 
אדריכל/מעצב פנים/ארכיטקט/הנדסאי אדריכלות/בית פרטי/וילה/בתי יוקרה/התמחות/ניסיון

טל: 054-9491878

 

מייל: sivan.arc@gmail.com

 

סיון ויצמן  - סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים

סיון ויצמן - סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים/אדריכל בצפון/גליל עליון/ניסיון/התמחות/בית פרטי/בתי יוקרה

 2015

 ©

bottom of page